Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ένα μικρό βήμα μια μεγάλη κατάκτηση



Το λοιπόν έχω νέα περί ραπτοστόχων της νέας χρονιάς, όπου και δεσμεύτηκα να φέρω εις πέρας ή έστω τουλάχιστον να προσπαθήσω.

Συγκεκριμένα τα νέα αφορούν τον πρώτο και πιο σημαντικό μου στόχο ο οποίος είναι, να ολοκληρώνω ένα έργο ραπτικής πριν ξεκινήσω οποιοδήποτε άλλο!
Εντάξει λίγο υπερβολικό, μιας και οι πειρασμοί για οτιδήποτε καινούργιο είναι πολλοί, αλλά τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του έτους θα ήθελα ν΄ ασχοληθώ περισσότερο με τα UFO's μου.

Στα UFO's αν δε το ξέρετε ήδη, έχω δώσει έναν προσωρινό τίτλο στα ελληνικά και τα ονομάζω "Μισοτελειωμένες ραπτοεργασίες". Εχθές βρήκα και δεύτερη ονομασία "Ημιτελή ραπτοέργα" αλήθεια δεν ξέρω σε ποιο θα κατασταλάξω αλλά σίγουρα όποιο και να διαλέξω ακρωνύμιο δε φτιάχνω 😀. Αν σας έρθει κάτι στο νου γράψτε το στα σχόλια! 

Επίσης σκέφτηκα να φτιάξω ή να βρω ένα έντυπο οργάνωσης γι΄ αυτά μιας και είναι πάρα πολλά και κάπως πρέπει να διευθετήσω την εξέλιξή τους!
Βρήκα ένα πολύ καλό οργανόγραμμα απ΄ τη ραπτοφίλη Nicole, γνωστή ως SewMuchMoore, εδώ θα το βρείτε αν σας ενδιαφέρει  https://www.sewmuchmoore.com/how-to-tackle-your-ufo-pile

Και τώρα πάμε στην παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου εξ΄ αυτών! Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και κάτι φοβερό, το πρωτοξεκίνησα περισσότερο σαν πείραμα και βασίζεται σε μια δική μου τρελή ιδέα. 
 Ήθελα να αξιοποιήσω κάποια περισσεύματα μικρών υφασμάτων που είναι αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιηθούν αλλιώς. 
Πήρα σαν βάση (φόντο) ένα κομμάτι λονέτας σε γήινο χρώμα και πάνω σε αυτό κόλλησα ελαφρά με κόλλα στικ (απλή χειροτεχνίας) κομμάτια μικρών υφασμάτων κατά πως ταίριαζαν, σαν παζλ ένα πράμα αλλά να μη συνδέονται μεταξύ τους και αφήνοντας κάποια κενά σε χιλιοστά!








Αυτό λοιπόν ξεχάστηκε σε ένα κουτί με όλα τα μισοτελειωμένα (δε ξέρω πότε το έφτιαξα, περσινό ήταν νομίζω) και βγήκε πριν 3 μέρες ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους.
Προφανώς μπήκε στα μισοτελειωμένα και δεν ολοκληρώθηκε εκείνη τη στιγμή καθώς δεν ήξερα ακριβώς τη χρησιμότητα που θα ΄χε. Μη νομίζετε όμως πως ακόμη και πριν λίγες μέρες που το έπιασα πρώτο πρώτο απ΄ το σωρό, ότι ήξερα τι ήθελα να το κάνω.
Αμφιταλαντεύτηκα λίγες ωρίτσες, το έβαλα πάνω στο ραπτογραφείο ρίχνοντάς του κλεφτές ματιές και ταυτόχρονα μπήκα και στο πιντερόσπιτο να πάρω ιδέες. 
Στην αρχή είπα να το κάνω σουπλά αλλά σκέφτηκα πως θα λερώνεται και θα πρέπει να το πλένω συχνά, οπότε κάποια στιγμή θα είναι για πέταμα.
 Ύστερα σκέφτηκα να το κάνω πίνακα, να το καπιτονάρω και να το βάλω σε κορνίζα, σαν αφηρημένη τέχνη σε πανί ένα πράμα αλλά κοιτώντάς το, έβλεπα πως δεν είναι και κάτι το τόσο ιδιαίτερο ώστε να γίνει κορνίζα.
Τρίτη ιδέα και καλύτερη να γίνει επιτοίχιο πανελάκι και νομίζω πως ήταν και η πιο σωστή απόφαση.

Αφού καταστάλαξα επιτέλους, διάλεξα αντί βάτας μια τσόχα λεπτή που είχα στην άκρη πολύ καιρό και ξεκίνησα "ασφαλίζοντας" μ' ένα γραμμικό κάθετο ψευτοκαπιτονάρισμα  τα κολλημένα κομμάτια στη θέση τους.










 Έπειτα διάλεξα μια μονόχρωμη ποπλίνα σε μπεζ χρώμα για να ταιριάζει και με το φόντο και έκοψα ένα κομμάτι με περιθώρια του 1,5 εκ. γύρω γύρω μιας και αποφάσισα να αυτορελιάσω. 





Αφού λοιπόν σαντουιτσάρισα το πανελάκι μου, διάλεξα μια όμορφη κυματιστή διακοσμητική βελονιά και χωρίς κόπο, με το κανονικό ποδαράκι της ραπτομηχανής το καπτινοράρισα κυριολεκτικά σε 2 λεπτάκια.





Και ναι επιτέλους ένα απ΄ τα μισοτελειωμένα μου ολοκληρώθηκε! Βουαλά ένα όμορφο μικρό επιτοίχιο πανελάκι!!! 







Το μόνο που μένει είναι να βρω με ποιο τρόπο θα το κρεμάσω και επίσης λέω να κεντήσω σε κάποιο σημείο τ΄ αρχικά του ονόματός μου και την χρονολογία να φαίνεται πιο επίσημο 💛💜


10 σχόλια:

  1. Ξανά ήρθα.
    Πολύ ωραίος τρόπος για να αξιοποιηθούν μικρά κομματάκια.
    Θα το δοκιμάσω κι εγώ.
    Μπήκα από το Google τώρα.
    Από το φβ δεν μπορουσ να γράψω.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανά καλώς την !!! Πραγματικά Ρένα μου ο πιο εύκολος τρόπος αξιοποίησης, θυμίζει το κλασσικό κολλάζ που κάναμε μικρές με χαρτί και κόλλα!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο! Ομολογω πως ποτε δε σκεφτηκα να χρησιμοποιησω κόλλα. Το ράψιμο τοσο μικρων κομματιων , δεν ειναι για εμενα... Δεν εχω τοση υπομονη. Οπότε τα μικρα κομματάκια μου συνηθως καταληγουν στον καδο.Ομως μαλλον θα αναθεωρησω κ θα χρησιμοποιω κόλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου!! Τόσο μικρά κομματάκια και να θέλει κάποιος δύσκολα ράβονται ειδικά στη ραπτομηχανή στο χέρι ναι αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία. Κάνε μια δοκιμή, νομίζω θα σου αρέσει με τον συγκεκριμένο τρόπο!

      Διαγραφή
  3. Είναι τόσο γλυκιά δημιουργία! Αγάπησα πολύ τα χρώματα που χρησιμοποίησες! Σου φτιάχνουν τη διάθεση!!!
    Πρέπει επίσης να παραδεχθώ πως παρουσιάζεις τόσο αναλυτικά τα στάδια δημιουργίας του, που το κάνεις να φαίνεται πάρα πολύ εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ευχαριστήθηκα αυτή τη δημιουργία είναι η αλήθεια! Μου θύμισε τα κολλάζ με χαρτί και κόλλα που κάναμε στο μάθημα των καλλιτεχνικών σαν παιδιά !!! Χαίρομαι που είναι κατανοητές οι οδηγίες, πάντως είναι πολύ εύκολη σαν δημιουργία, δοκίμασέ το με τη πρώτη ευκαιρία!

      Διαγραφή
  4. Τώρα ναι! μια χαρά! θα τα λέμε κι από εδώ! Πολύ ωραίο το πανελάκι!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους βρήκα άκρη με τα σχόλια, είχα κάνει επιλογή έγκρισης σχολίων και είχαν μείνει εγκλωβισμένα 😁 Όντως έγινε πολύ ωραίο το πανελάκι δε το περίμενα

      Διαγραφή
  5. ένας τρόπος για να το κρεμάσεις θα ήταν να του προσθέσεις ένα τούνελ μέσα στο οποίο θα περνάει μια βεργούλα. Όμως θα έπρεπε να το γαζώσεις με κάποιο τρόπο στο πίσω ύφασμα πριν το καπιτωνάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραίος κι αυτός ο τρόπος που προτείνεις και το κάνω πολύ συχνά σε αυτού του τύπου τα πανελάκια. Υπάρχει τρόπος να μπει και τώρα αλλά αφού είναι αρκετά μικρό αποφάσισα να βάλω πίσω 2 κουμπάκια και να κουμπώσω ένα σκοινάκι για να κρεμαστεί απο κει! Θα δείξει αν δεν αλλάξω γνώμη πάλι 😁

      Διαγραφή

Άφησε εδώ το σχόλιό σου!